Utvrditi da li postoji saglasnost za uklanjanje borova kod „pet udovica“ Reviewed by Momizat on . Ekološki pokret Ozon je Upravi za inspekcijske poslove, Odsjeku za zatitu životne sredine, uputio Inicijativu za inspekcijski nadzor, kojom zahtijeva da se utvr Ekološki pokret Ozon je Upravi za inspekcijske poslove, Odsjeku za zatitu životne sredine, uputio Inicijativu za inspekcijski nadzor, kojom zahtijeva da se utvr Rating: 0
You Are Here: Home » EKOSKOP info » Utvrditi da li postoji saglasnost za uklanjanje borova kod „pet udovica“

Utvrditi da li postoji saglasnost za uklanjanje borova kod „pet udovica“

Ekološki pokret Ozon je Upravi za inspekcijske poslove, Odsjeku za zatitu životne sredine, uputio Inicijativu za inspekcijski nadzor, kojom zahtijeva da se utvrdi da li su za uklanjanje zelene zone u dijelu Bulevara serdara Jola Piletića  Podgorici postojale potrebne saglasnosti.

Prilikom građevinskih radova na rekonstrukciji tog Bulevara, na lokaciji u blizini solitera tzv. pet udovica, uklonjena je zelena zona koju su činili četinari.

„Prateći medijsku polemiku u kojoj je od strane službi glavnog grada iznijeto dosta kontradiktornih podataka vezanih za razloge uklanjanja istih, prepoznali smo potrebu utvrđivanja činjeničnog stanja. S tim u vezi, a imajući u vidu nadležnosti Odsjeka za inspekciju zaštite prostoma smatramo da postoje opravdani razlozi da se izvrši inspekcijski nadzor i utvrdi da li su postojale potrebne saglasnosti za uklanjanje zelene zone u dijelu Bulevara serdara Jola Piletića na lokaciji u blizini solitera tzv. pet udovica“, navodi se u Inicijativi Ozona.

ekoskop-varijacije

About The Author

Number of Entries : 20

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top