Reagovanje povodom napada na Lidiju Nikčević novinarku Dnevnog lista Dan Reviewed by Momizat on . Napad na Lidiju, dokazuje ono što se i moglo zaključiti nakon učestalih a još nerasvjetljenih napada na medije koji su sa potpunim pravom kritički nastrojeni pr Napad na Lidiju, dokazuje ono što se i moglo zaključiti nakon učestalih a još nerasvjetljenih napada na medije koji su sa potpunim pravom kritički nastrojeni pr Rating: 0
You Are Here: Home » Saopštenja za javnost » Reagovanje povodom napada na Lidiju Nikčević novinarku Dnevnog lista Dan

Reagovanje povodom napada na Lidiju Nikčević novinarku Dnevnog lista Dan

Napad na Lidiju, dokazuje ono što se i moglo zaključiti nakon učestalih a još nerasvjetljenih napada na medije koji su sa potpunim pravom kritički nastrojeni prema izvršnoj vlasti.

Određeni centri moći bespovratno gube kontrolu i kompas i koriste sve mehanizme kojima raspolažu kako bi zastrašivanjem građanstva skrenuli pažnju sa najbitinijih stvari za cjelokupno društvo a to je početak efikasne i neselektivne primjene zakona i obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, na što mediji čije zaposlene napadaju i ukazuju u kontinuitetu.

Ono što svakako treba istaći, iako je kriminal uzeo maha, naročito u siromašnim sredinama poput Nikšića gdje su razbojništva izražena naročito tokom zimskih mjeseci , očigledno se pokušava iskoristiti ta veza sa kriminogenim strukturama, i to onim najnižim, kako bi se skrenula pažnja javnosti sa suštine odnosno nalogodavaca.

Vjerujem da svi koji žele biti slobodni građani primjećuju da je otvaranje poglavlja 23 i 24, koje je sa samog vrha izvršne vlasti predstavljeno kao veliki uspjeh, u praksi ,,proslavljeno” bombaškim napadom, kamenovanjem i fizičkim napadom na novinarku.

To što su svi pomenuti napadi još uvijek nerasvjetljeni takođe pokazuje kolika je stvarna politička volja, naravno kod donosioca odluka na najvećem nivou, da se organizovani kriminal i korupcija svedu na najmanju moguću mjeru.

Nažalost, treba očekivati i dalje slične napade, možda i sa tragičnim ishodima, jer su privatni interesi određenih interesnih grupa koje imaju svoje ,,igrače“ u svim strukturama pa i u samom vrhu vlasti, ugroženiji svakim korakom koji ide blize ka Evropskoj uniji.

Ukoliko institucije sistema u najkraćem roku ne razotrkiju ko stoji iza svih ovih napada i pronadju izvršioce ,,radova”, bojim se da će to biti signal da se svi oni koji javnost informišu o primjećenim anomalijama i ukazuju na krivce, nalaze na nečijom crnoj listi.

Da zaključim sva odgovornost za ličnu i kolektivnu bezbjednost svih građana, pa i onih koji rade u medijima ili drugim organizacijama civilnog društva, nalazi se u rukama vlasti i stoga ukoliko se nastavi sa sličnim ili još brutalnijim napadima, ili dosadašnji ostanu nerasvjetljeni, jasno je da treba tražiti promjene u samom vrhu uz procesuiranje svih koji nijesu savjesno obavljali službenu dužnost i time doprinijeli aktuelnoj situaciji.

Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta ,,OZON“

About The Author

Number of Entries : 563

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top