Foto safari ,,Vasove vode“ u duhu Konkursa ,,Pametni otpad“ Evropske Agencije za životnu sredinu Reviewed by Momizat on . U duhu konkursa ,,Pametni Otpad"  koji je raspisala Evropska Agencija za životnu sredinu (EEA) a kojim se želi ukazati na mogućnosti ponovne upotrebe otpada iz U duhu konkursa ,,Pametni Otpad"  koji je raspisala Evropska Agencija za životnu sredinu (EEA) a kojim se želi ukazati na mogućnosti ponovne upotrebe otpada iz Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » Foto safari ,,Vasove vode“ u duhu Konkursa ,,Pametni otpad“ Evropske Agencije za životnu sredinu

Foto safari ,,Vasove vode“ u duhu Konkursa ,,Pametni otpad“ Evropske Agencije za životnu sredinu

U duhu konkursa ,,Pametni Otpad“  koji je raspisala Evropska Agencija za životnu sredinu (EEA) a kojim se želi ukazati na mogućnosti ponovne upotrebe otpada iz domaćinstava, odnosno činjenicu sa se samo 2/5 reciklira, što su rezultati poslednjih istraživanja u ovoj oblasti, nevladine organizacije Građanska Alijansa, Monitoring Grupa Ulcinj (MogUl) i Ekološki pokret ,,OZON u saradnji sa neformalnom grupom Luka Berane organizuju foto safari na nelegalnoj deponiji opasnog otpada Vasove vode u Beranama.

Na ovaj način želimo obezbijediti učešće mladih umjetnika i ekološke države Crne Gore na konkursu referentne institucije kakva je EEA, alli i još jednom ukazati na katastrofalno stanje na ovoj lokaciji koja se nalazi u neposrednoj blizini međunarodno zaštićene rijeke Lim, izvora pitke vode, naseljenih zona, poljoprivrednih zemljišta, sakralnih i arheoloških objekata i koja u poslednjih tri godina opravdano ima veliki prostor u medijima.

Suncokreti na neuredjenom smetlištu Vasove vode u opštini Berane (Foto: Milena Krković)

U tu svrhu iz Glavnog grada Podgorice obezbijeđen je organizovan prevoz do Vasovih voda i povratak, kao i osvježenje.

Pozivamo mlade ljude, starije od 18 godina (po pravilima Konkursa), koji se zanimaju za umjetničku fotografiju da se prijave na e-mail:

edin@gamn.org ili aleksandar.perovic@ozon.org.me do petka 27. septembra u 17 h, kako bismo imali dovoljno vremena za potrebne tehničke pripreme.

Više o konkursu možete pronaći i na internet prezentaciji Agencije za zaštitu životne sredine na linku
http://www.epa.org.me/index.php/agencija/vijesti/335-kako-otpad-izgleda-fotografija-animirani-film-i-video-takmicenje

Nagrade su novčane u visini od 500 EUR a glasanje će biti javno i vidljivo. Očekujemo da u ovom segmentu potencijal Vasovih voda bude iskorišćen u pozitivne svrhe za razliku od svakodnevnog života.

Za sve eventualne informacije stojimo na raspolaganju.

About The Author

Number of Entries : 565

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top