OZON na LAKE FEST-u Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_2246" align="aligncenter" width="586" caption="Logo kampanje ,,Rock&Recycle""][/caption] Ekološki pokret ,,OZON" u saradnji sa [caption id="attachment_2246" align="aligncenter" width="586" caption="Logo kampanje ,,Rock&Recycle""][/caption] Ekološki pokret ,,OZON" u saradnji sa Rating: 0
You Are Here: Home » Vijesti » Najave » OZON na LAKE FEST-u

OZON na LAKE FEST-u

Logo kampanje ,,Rock&Recycle"

Ekološki pokret ,,OZON“ u saradnji sa Pivarom ,,Trebjesa“ AD Niksić na ovogodišnjem muzičkom festivalu LAKE FEST, koji će se održati od 19. do 21. jula u neposrednoj blizini Krupačkog jezera u Nikšiću, realizovaće kampanju ,,Rock&Recycle“ sa ciljem promocije separatnog odvajanja otpada i reciklaže.

U tu svrhu Ekološki pokret ,,OZON“ je uradio i Plan upravljanja otpadom za Lake fest 2013, čime će ovaj muzički festival postaviti visoke standarde kada je odnos prema ovom problemu u pitanju i nadamo se postati prepoznatljiv i po tome.

U toku tri dana festivala na pultovima koji će biti vidljivi i raditi u periodu od 20 do 23 h, Ozonovi aktivisti će posjetiocima koji donesu 20 praznih plastičnih čaša u zamjenu davati promo majice kampanje ,,Rock&Recycle“, koje je obezbjedila Pivara ,,Trebjesa“ AD Nikšić, kao nagradni fond.

Nadamo se da ćemo na ovaj način prikupiti preko 20.o00 praznih plastičnih čaša, koje će biti predate Centru za inicijative iz oblasti održivog turizma i dalje Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju gdje će umjetnici koristeći presu za reciklažu ponovo upotrijebiti ovu sirovinu i praviti  sigurni smo vrijedne eksponate.

U zoni kampa takođe će tokom sva tri dana biti različitih aktivnosti, edukativno promotivnog karaktera, a vrijedno pomena je takmičenje ,,Neboderi“, koje će biti upriličeno drugog dana festivala, gdje će se posjetioci odmjeriti u pravljenju zdanja od prikupljenih plastičnih čaša.

Ozonovi aktivisti će sprovesti i namjensku anketu i snimati dokumentarni film, sve sa ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom.

Detalj sa prošlogodišnjeg LAKE FEST-a (Foto: Milena Krković)

Nakon zvaničnog zatvaranja festivala, u ponedjeljak 22. jula, biće organizovana akcija čišćenja cijelog prostora koji se koristio tokom festivala, popularnog izletišta Topole, simbolično nazvana ,,After Party Action“, na kojoj će učešće uzeti i muzičke grupe koje ove godine nijesu učestvovale u zvaničnom dijelu LAKE FEST-a a koje podržavaju ekološke akcije, poput Luke Berane i gdje će biti upriličena postavka radova od recklirane plastike umjetnika sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja.

Tom prilikom će biti i posađene nove sadnice, kako bi se počelo sa osvježavanjem ovog prostora, što je trebalo već odavno početi, a koje će biti obezbjeđene od sredstava dobijenih za metalni otpad (aluminijumske limenke) i u saradnji sa Centrom za reciklažu iz Nikšića.

Više informacija:

biljana.kecojevic@ozon.org.me

milena.krkovic@ozon.org.me

About The Author

Number of Entries : 564

© Ekološki pokret Ozon

Scroll to top